Merdeka 2008 di Ranau- Siri 2

Salam Ramadhan..salam perpaduan…
ahaks… seperti dijanjikan meh kita nengok video yang sempat budakhutan amek time waktu sambutan merdeka di ranau tu… best tul eadiks tu membaca sajak… feeling abes!

untuk mereka-mereka di perantauan…
JANGAN LUPA BELI TIKET …. BALIK RAYA ! …hehehe

VIDEO 1

VIDEO 2

VIDEO 3

worait kengkawan…
“kucing bawa tidur,rimau bawa igau..
masuk tempat orang, bawa otak bukan pisau”
-petikan lagu, Mantera Beradu

Tinggalkan Komen

Merdeka 2008 di RANAU – siri 1

Merdeka !

Wah…masih bulih bah ni kan mo wish
SELAMAT HARI MERDEKA KE-51 !

nah, entri ntuk kali ni bulihlah mengubat rindu si Joy-Urangranau dan ntuk tatapan si Belle-Sumandak Ranau… dan jugak DEFOO-Geng INfinAteZ….
Mo tau kenapa ? sebab aku kebetulan berada di Ranau pada majlis sambutan kemerdekaan peringkat Ranau pada 30 ogos 2008 – Sabtu … ngam ngam urang bilang… on the way balik kampung lagi… dan majlis berlangsung dengan lancar sekali ( tapi mungkin ada banyak perkara yang boleh diperbaiki dari segi penganjuran/ perjalanan / persiapan majlis )… tak payahlah aku komen plak kat sini…sure must idurang ada buwat postmortem pas ni…

Okes, kembali ngan sambutan… Majlis dirasmikan oleh…

Datuk Masidi Manjun
Menteri Pelancongan,Kebudayaan & Alam Sekitar Sabah


ahaks, ramai jugaklah kontinjen yang mengambil bahagian dalam perbarisan kali ni (macam plak aku pernah sambut di sini sebelum neh…ades)… Persembahan pun best best gak… So, di sini aku pun meng-kongsik-kan gegambar yang di amek sempena majlis sambutan tu… banyak gak gambo yang diambil. Gegambar yang len kamurang bolehlah nengok kat BUDAKHUTAN PHOTOBLOG yeak… hehehe… betul ni di Ranau… cuba siapa urang urang dari Ranau bagi confirmation sket…ahaks..


ada persembahan silat lagik tu…

oh ya… kali ni ntuk sesi gambar – gambar jak…
pastu nanti ntuk siri 2..aku upload video plak.. hehehe… best wooo…

okes…
aku akhiri dengan pesanan…
Anwar tak menang , BN yang kalah…
“petikan kata Tun Dr.Mahathir”

Salam Merdeka !

Tinggalkan Komen

Tentang Aku?

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga ‘goblok’, tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok. Terima kasih kerana sudi membaca. Berminat untuk berkenalan / beriklan boleh ke facebook atau email

error: Content is protected !!