Aku Cinta Rachel

Alamak, apasal plak lari dari tema Aidifitri ni ? Tetiba plak AKU CINTA RACHEL … hehehe… Dulu dah buat cerita tentang Aku Kangen Sama Kamu , dan ramai yang datang cari info tentang tu… Cerita CINTA zaman bebudak. Ahaks , bila cek cek kat Astro , dalam bulan ni dan bulan depan masih ada lagi ulang tayangnya. So kalau ada yang blum sempat tinguk dan amek tahu tentang cerita neh , bah , apa lagi, kamurang tinguk dulu dan bagi komen… ntuk yang sudah tinguk tapi masih juga mahu tinguk, bah..mari tah kita meninguk… hahaha… budakhutan letak update tarikh tayangan kat sebelah sidebar tu…cek it out!
Yang menarik tentang sinetron ini ialah bagaimana bebudak tu dapat berlakon secara natural… dan elemen yang utama adalah kisah cinta Farel ( Irshadi Bagas ) yang menyayangi dua anak gadis… Luna dan Rachel (Yuki Kato). Luna digelar Puteri Cantik oleh Farel , dan Rachel pula bersifat tomboy… Didit pula merupakan watak yang memberikan impak yang lebih menarik pada siri ini… Didit berusaha untuk memenangi hati Rachel. Ricky dan Ivan yang turut meminati Rachel sentiasa cuba untuk memikat Rachel… ahaks, itulah serba ringkas cerita dorang neh… ringkas tetapi siuk …

Okes , kembali pada AKu CINTA RACHEL ( isk,jangan kamurang salah anggap bah…) mau pinjam pil dari si Conan (Edogawa Conan) neh.. hehehe
Ahaks, heharap lepas ni Astro Kirana akan siarkan plak My Love Series, cuba teka siapa pelakon nya? Ahaks, siapa lagi kalau bukan dorang jugak… tetapi bagi watak yang lain lah yeak, bukan watak dalam Heart…so maksudnya..tiada kesinambungan dari cerita Heart Series… Cari punya cari..kurik punya kurik , bak tag si kengkaru – ‘ meredah hutan, melayari lautan , melompat pagar, membawa berita ‘… hehehe. Siri ni dah pun main di Indon last year.
okes, info tentang siri ni…
setakat yang diketahui , ada 11 episod… dan kalau tak silap , sinetron ni adaptasi dari filem Love Is Cinta. So ,watak-watak utamanya ialah:-
– Cinta ( mestilah Yuki Kato aka Rachel )
– Ryan ( erm..mungkin si Irshadi Bagas aka Farel )
– IVan ( erm..mungkin si Esa Sigit aka Didit )

tak banyak yang bleh bagi cerita, sinopsis setiap episod tu meman gada, tapi cam tak best plak kan kalu kasi cerita…
fuh…karang mencari lagi info… payah plak mencari ni… kalau sesiapa ada info yang bleh kongsi. kungsi kungsi lah bah aaa…
lain-lain sinetron yang si Rachel ( Yuki Kato ) ni berlakon:-
– Monyet Cantik
– Pelangi Pelangi Cinta
– Pintu Hidayah

Filem
– Basahhh ( yang ni dia berlakon sesama ngan si Didit ngan Farel dan geng2 dari Heart Series …filem baru…tahun 2008)
Heart Series
– Aku Cinta Rachel dan Lu
– Genk Skolah Kepleset Cinta
– Berebut Pacar
– Kangen Rindu 1/2 mati
– Pelangi Cinta
– Beda Lho Teman Ama Pacar
Orait geng.. itulah berita ntuk kali ni… lepas ni sambung tentang raya lagi… hehehe

” Rachel…kamu mau enggak… jadi..pacar aku”
budakhutan aka Didit… hehehe

entry berkaitan :

Aku Kangen Sama Kamu

30 Responses to Aku Cinta Rachel

  1. Anonymous says:

    sie rachel nama aslina cpa sie..??

    ??? salam bingung..

  2. raff-Lee mantab says:

    kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  3. BuDakHutaN says:

    Unie~aku pun suka… apa karya baru dia yeak?

    Johairi~err… tak pasti la bro..

    Anony~ nama aslinya Yuki Kato deh

    Raff~ ngapaan sih…hehehe

  4. Magic says:

    the hair a just nice. Love it!

  5. […] AKU CINTA RACHEL 0 Comments – Tinggalkan Komen! « Previous Post Next Post » […]

  6. indah garcinia says:

    ihhh ….. yg jdi rachel cakep bgt …..
    smpai sekarang ia dewasa tmbah ckep …
    buat film nya aku udh nntn s’mua episode nya …
    tpi aku kngen ma film ini … aku pengen film ini ditayangan lgi…krena film ini film favorit ku pas msh kcil smpe skrg !!!!!!!!:) 😀

  7. Venny Arica says:

    Kapan di tyangin lgi siech film nya?

  8. emy says:

    iya yg jadi rachel cantik banget, tapi knpa ya yg heart series rachel gk di pasangin aja sama farel. Kasian crtanya cuma gantung. eeh malah yg heart farel sma luna. Gk stju ahh..

  9. emy says:

    oya ada gk sih videonya nih film? heart series ada di youtube, tp kok yg “My love” ini gk ada sih? ada yg tau gk video nya? kasih tau dong?? penasaran nih? kayaknya bagus bgt deh, soalnya gk ada yg jadi luna kaya d heart series.

  10. Emy Brighten says:

    pengen liat,, tayangin lagi dong? soalnya di youtube gk ada yg “my love” ini.. ada yg tau judul videonya di youtube gk?

  11. wah film nya mengharukan ya kasian juga didit bela bela in mati demi rachel aku suka baget sama ceritanya.

  12. Ranty says:

    Ada DVD nya gak?

  13. Aldi Ansyah says:

    ehh ada VIDEO “my love” gak??? pngen liat critanya nih penasaran kyknya sru bngt dah

  14. my pinky says:

    Rachel thu cantik bnget yach ,imut2 gitu nggemesin dech pokoknya

  15. dina says:

    rachel tue cntik bnget seperti bidadari jtuh dri kayangan jha.andai khan rachel pcaran mha farel pzti so swet bnget. tpi farel dh trlanjur cnta mha luna sayang ya
    I LOVE MY HEART SIRES 2
    klo dh hbis heat sires 2 tlng siarin gie yha daaaaaaa 🙂

  16. Aulia nurulizza says:

    Bagus banget film nya , jadi terharu

  17. david says:

    tolonk minta link download my heart yang kecil

  18. Hanif cememeww says:

    Crita dan foto.nya oke

Tinggalkan Komen Kepada BuDakHutaN Batalkan

Tentang Aku?

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga ‘goblok’, tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok. Terima kasih kerana sudi membaca. Berminat untuk berkenalan / beriklan boleh ke facebook atau email

error: Content is protected !!