Aku Ke JEPUN

Ohaiyo Gozaimashita ! ogenki desu ka? Li Tenki Desu

Hajimemashite. Reme desu.Douzo Yoroshiku … Aikarawa desu. Anata wa ikaga?
Nanika Atta ? Dou Shiteru ? Kawatta Koto Oru?
Wah…wah… macam mana ke-Jepun-an itu , macam siuk plak eh…hahaha. Memang siuk kalau berjalan di Jepun ni. Hampir semua orang dalam bentuk disiplin diri yang kuat. Walaupun kadang-kadang bila tengok macam ganjil atau pelik , tapi memang unik. Pakai sarung mulut cam doktor / nurse tu pun ramai… hahaha…jalan-jalan di Shibuya… mana-mana pergi pun , rasa macam happening tul! ramai betul orang berjalan ngan kot dan fesyen yang…erm… rasa cam ketinggalan plak aku.. hahaha. nasib rambut ni bleh wat style Jepun sket…hahaha

Menginap di Capsule Inn, Akihabara, Tokyo memang best ! Peminat Gajet Elektronik dan Manga dan Anime Jepun bolehlah berkampung disini. Capsule inn? Yup, betul tidur dalam bilik bentuk kapsul tu, semalam lebih kurang 4000Yen RM 148.00 …wah! tak padan dengan kecik! tapi tentunya pengalaman dan perasaan time menginbap di situ..fuh… sungguh futuristik dan berbaloi! 

Dari Akihabara ke Harajuku, tempat wajib pergi.. naik Yamanote Line… 
Dua awek Cute bagi peace … kawaiiii !

wah! bila sampai stesyen Train di Harajuku dah nampak ramai tul pejalan-pejalan kaki dan pelepak di area ni.Sumandak / awek awek berkeliaran dengan gaya dan fesyen yang mengancam jiwa…ouch! lepas tu jalan – jalan di area Takeshita Dori / Takeshita Street, ni lorong/jalan yang penuh ngan Kedai2 Makan / Butik /dan Cafe… limpas jak awek kiut..apa lagi, buat muka comel lepas tu ucap.. “Ohaiyo!” sambil bagi tanda peace… hehehe… dorang senyum sambil jawab jugak..hehehe

Okes… okes… walaupun aku tak mau kembara fantasi ni berakhir , isk isk isk… dengan sedihnya kena kembali jugak ke dunia nyata. Aku masih juga di sini , Kota Kinabalu… Alamak , jangan lah marah geng, tu cuma angan2 dan impian bah tu.. mau berjalan pi sana Jepun… kena kasi ketawa la sia ni… hehehe..saja bah ni…ber trip trip di hujung minggu..Salam Hujung minggu ntuk semua!

Dont’ be afraid to ride your dreams! Ganbatte ne!

3 Responses to Aku Ke JEPUN

  1. BuDakHutaN says:

    CiCAk~ hahaha…. mau juga bah try tidur dala mtu kapsul…ngehehe. .tidur di krusi2 taman…undui kana 'cium' karang…ahaks

    Ganguro girl..hahaha..ganbatte ne..

    ya bah…siuk bah kalu mau pi sana… unik sket… kana kumpul duit ni tau

  2. […] Jepun atau Korea! ingat lagi trip ‘pertama’ aku ke jepun hari tu? haaa.. baca kat sini~ Aku ke Jepun dan ini video aku!…jangan gelak weih… undilah aku..hahaha betul ker semudah mandi […]

  3. Salam, kami adalah pelajar Malaysia yang menetap di Jepun. Kami menawarkan perkhidmatan Tour Guide, Penginapan Guest House dan juga Pakej Budget dengan harga yg murah. Misi kami adalah untuk membantu rakyat Malaysia melancong ke Jepun sambil dapat mempelajari budaya masyarakat Jepun.

    Sila hubungi melalui :
    Website : http://www.melancongkejepun.com/
    Facebook : Melancong Ke Jepun
    Phone : +818088695448 (Adib, Tokyo)
    Email : melancongkejepun@gmail.com

Tinggalkan Komen Kepada BuDakHutaN Batalkan

Tentang Aku?

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga ‘goblok’, tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok. Terima kasih kerana sudi membaca. Berminat untuk berkenalan / beriklan boleh ke facebook atau email

error: Content is protected !!