Colostrum itu Air Susu Ibu…

[nota: sila lihat di hujung entri ini – ada hadiah untuk dimenangi..hehehe]
aku membebel dengan satu nafas?! Kaya dengan antioksidan! Berupaya Melawan Virus. Melambatkan Proses Penuaan. Mengurangkan Tekanan Darah Tinggi. Mengurangkan Aras Gula Darah. Berupaya Mencegah Sel Barah. Menurunkan Aras Kolestrol. Menggalakkan Pembakaran Lemak di Vescara. Memperkuatkan Daya Ingatan dan Menajamkan Tumpuan. Imbang dan Mantap Sistem imun Yang Utuh. Memperkaya Antibodi Tubuh. Memperkaya Nutrisi Yan gDiperlukan Tubuh. Membantu Proses Pemulihan Tulang, Otot, Tisu Saraf, Tisu Penyambung, Rawan dan Kulit (Growth Factor). Merangsang Kecantikan Kulit. Memperkaya Daya Fungsi Tubuh dan Menyumbang Tenaga kepada Tubuh. Mengatasi Masalah Gastrik dan Migrain !
wah! semput… baiklah… betul! ini entry promosi produk panas… produk kali ni adalah
GTC – Green Tea Colostrum – keluaran dan edaran Ar-Raihan Food Industries (M) Sdn Bhd
WUJUD ATAU SEKADAR OMONG KOSONG?
Pernah dengar siaran radio IKIM FM (IKIM=Institut Kefahaman Islam Malaysia) setiap hari Isnin – 11.15 pagi dan hari Khamis – 3.15 petang ? Kalau di Kota Kinabalu, Frekuensinya ialah 93.3fm. Produk GTC ini mendapat slot untuk membincangkan mengenai informasi terkini produk dan testimoni oleh pelanggan. DJ Fairuz Hj Nordin mengendalikan siri tersebut. Tetamu rancangan ialah Dr. Mohammad Hadifaar dan Dr.Hajjah Rosni.

Tafsiran awalnya ialah, air susu ibu. Cairan kuning kental yang terhasil dari kelenjar susu selama beberapa jam ibu itu melahirkan. Eh… takkan produk ni guna susu ibu?! Ramai ibu yang menjadi korban?! Bertenang… Susu yang digunakan ialah susu Bovine (saudara sapi). Juga pada kondisi yang sama susu tersebut diambil setelah anak sapi itu terlebih dahulu mendapat haknya (susu ibunya).
Colostrum mempunyai dua kandungan terpenting iaitu pertumbuhan dan imun. Zat dan nutrisi darinya membekalkan tubuh manusia dengan menambah daya tahan tubuh dari jangkitan penyakit serta merangsang pertumbuhan sel rosak.
GREEN TEA – TEH HIJAU?klik utk rujuk di WIKIPEDIA
Berasal dari pokok Camellia Sinensis. Salah satu kekuatan yang ada padanya ialah melawan barah. Untuk mereka yang mahu berdiet, nah.. ia juga membantu / menggalakkan pembayaran lemak. Produk berunsurkan ini kurang diberi perhatian oleh kita , tetapi rakan-rakan kita yang berbangsa Cina telah lama mengamalkannya. dan mereka juga merupakan pelanggan tegar produk GTC ini.

KEBAIKAN? ahaks… telah aku paparkan di mula entri tadi….

Percaya atau tidak dengan hasilnya? terpulang kepada individu… kita hanya berusaha. TETAPI jangan pula membelakangkan semua saranan Doktor sekiranya anda dalam keadaan yang kronik dan memerlukan rawatan sewajarnya. Saya juga tidak mahu menjual produk ini jika sekiranya tuan dan puan mengharapkan MAGIK / KEAJAIBAN.

PROMOSI? kepada Orang SABAH khasnya !

1. Adakah anda mencari bekalan / produk Green Tea Colostrum (GTC) di Kota Kinabalu / Sandakan / Tawau / Lahad Datu / LPapar/ Semporna / Kudat / Beaufort / Tenom dan lain-lain daerah di Sabah ni dan Labuan tapi tak jumpa?
2. Adakah anda mahu menjadi stokis / pembekal produk hangat ini di kawasan-kawasan tersebut ?
3. Anda mempunyai farmasi / kedai dan mahu produk panas ini dijual di kedai anda?
bah… jangan segan dan malu… silalah hubungi saya melalui no.telefon seperti yang tertera di gambar-gambar di atas atau emailkan sahaja untuk sebarang pertanyaan…
Harga Promosi adalah seperti tertera di atas.
1 Kotak ( 15 peket )-RM 50.00 (harga asal-RM60.00… jimat RM10.00)
1 Kotak ( 30 peket )-RM 90.00 (harga asal-RM99.90…jimat RM 10.00)
kalau anda membeli dengan kuantiti yang banyak, rundingan harga boleh dilakukan.
Cuba dulu baru tahu ~_^ … Lambang Kasih Sayang Sejati …
nota tambahan…(25hbFebruari 2010-09.48malam)
AKSI BERANI ! PANAS! dan LIAR ! (‘liar’ bahasa melayu… bukan liar ‘inggeris’ tau!)

ANDA : Saya mau cuba rasa dulu boleh ka tu?
BUDAKHUTAN : eh.. bulih bah kalau kau geng…

nah, aku mau bagi 3 paket sampel untuk setiap seorang, bagi sepuluh orang yang pertama !
syaratnya? mudah sahaja… semudah 1, 2 , 3…. hehehe

1.buat satu post/entri di blog kamurang dengan meletakkan mana2 gambar dari entri ni,
2.Entri tersebut hendaklah bermula dengan ayat :-
Saya mahu cuba rasa Green Tea Collostrum sebab…
berapa panjang entri? terpulang kepada kreativiti kamurang bah geng…
3. Jangan lupa letakkan link ke entri ini ~_^ di entry tersebut. dan maklumkan/tinggalkan jejak di bahagian komen entri ini…

oh ya! HADIAH KHAS dari budakhutaN juga akan diberi kepada mereka yang punya entri menarik, kreatif dan boom boom pow! hahaha… bukan untuk seorang.. tapi 3 orang! wohohohoho.. murahnya hati aku… adedei!
tarikh tutup? – 07hb Mac 2010 -11.59 mlm

19 Responses to Colostrum itu Air Susu Ibu…

  1. vidadarisakura says:

    kalau free aku mahu.haha

  2. maisyara Pot! Pot! says:

    green tea? grrr.. tk minat lerr.. x(

  3. BuDakHutaN says:

    ViVi~aku bleh bagi free, tak ada masalah, kotak dan plastik nya free ~_^

    Mai~Green Tea elok tau untuk kesihatan dan kecergasan ..hehehe

  4. Laurah Misaha says:

    info yang berguna. tapi… "susu tersebut diambil setelah anak sapi itu terlebih dahulu mendapat haknya". duiinaaa.. kesian bah si anak sapi itu. sob sob sob..

  5. wanes says:

    Hello brother, mcm kita ni 1 kota, woi,bagus betul blog brthr ni, minta ajar tip2 nanti kio..

  6. HoneyBUZZin says:

    Ada sampel..nak try….tapi kesian kat anak sapi. Sedih macam Laurah…

  7. BuDakHutaN says:

    Laurah~ Part ni yang aku sedikit gusar, harap2 pengilang buat seperti apa yg aku tulis, dan tidak merebut hak si anak sapi…

    Wanes~Ahaks… satu Negara ~_^ satu dunia… hehehe.. bulih bah kalau kau

    HoneyBuzz~ Sis, maybe dalam next few week saya akan promote dan akan beri sampel.. tapi terhad kepada 10 orang/blogger bertuah … tunggukan pengumuman mengenainya ~_^

  8. vidadarisakura says:

    ih..pancingan lagi tu suruh ikut contest.hahaha

    kalau aku rajin aku buat.hee

  9. C.Alv.B says:

    Wah a bit expensive..ada sample tak? hehehe

  10. BuDakHutaN says:

    Vi~ hahaha… aku bagi hadiah tu.. tak beli pun takpa geng… ~_^

    C.Alv.B~ ahaks… sampel ntuk sesapa yang ikut ni contest.. bah. cepat eh..10 urang pertama …(^_^)

  11. HoneyBUZZin says:

    Suda sia promote teh hijau arr..check my blog k. Saja buat lawak..stress ooo
    Regards

  12. Cath J says:

    Colostrum products memang famous… pernah dengar jenama2 terkenal lain juga.. and this is very new… ada green tea.. green tea pun good for health…

    MMM… ok lah nanti I cuba… berapa org suda yg bertarung nyawa ikut ni contest ni??? ;-p

    oh ya… saya di selangor ni… buli ka???

  13. BuDakHutaN says:

    Honeybuzz~eh.. sudah buat ka?

    Cath J~blum ada lagi ni sis.. masi siuk durang tidur.. hahaha.. di Selangor? bulih bah… sa kirim juga ni..

  14. HoneyBUZZin says:

    Sia promote ja..kasi sokongan..
    (bukan masuk pertandingan..hehehe..).sia malas nanti ketahuan pula sapa Honeybuzz..aiseyman…
    Semoga sukses bisnes kamu arr….

  15. BuDakHutaN says:

    HoneyBuzz~ ahaks.. tenkiu sis.. kalau teda yang ikut dan masih ada kuota.. sis jugalah yang manang ni. hehehe

  16. laila says:

    ni yg iklan bkn ubat tp mujarab tu kan?

  17. BuDakHutaN says:

    Laila~ yup… dah pernah dengar dan tahu?

  18. Ned Gumbilai Tumunda says:

    hmm… first time dengar ni…

  19. BuDakHutaN says:

    Ned~ macam mau rasa? hehehe

Tinggalkan Komen Kepada laila Batalkan

Tentang Aku?

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga ‘goblok’, tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok. Terima kasih kerana sudi membaca. Berminat untuk berkenalan / beriklan boleh ke facebook atau email

error: Content is protected !!