Di TUJUH – Satu Permulaan untuk KLIMAKS !

Shikin ..Shikin… Shikin suka nombor berapa?
aku bertanya kepada anak buah ku yang seorang ini.
caya cuka nombo tujuh pakcik… tujuh” sambil jari jemarinya ligat cuba untuk menyusun tujuh jari untuk ditunjukkan padaku.
kenapa Shikin suka nombor tujuh?” aku teruskan menyoal sambil menahan diri dari gelak ketawa melihat aksi si kecil yang comel.
aaa…
Shikin tidak terus menjawab, dia menunduk sambil membilang-bilang jarinya. Rambutnya sedikit terurai apabila ditiup angin dari kipas meja.
momom !” jawab Shikin.
aku tersenyum lebar, suspen aku menanti jawapan dari budak ni…. kau kenakan pakcik ya!…
———————————————————————————————————-
Ada apa dengan tujuh? …. di tujuh… bermula langkah untuk mencapai KLIMAKS!
eh, korang fikir klimaks mana plak ni? sudah2, hentikan tanggapan liar itu…hahaha. Tak ada kaitan dengan skandal budak sekolah, atau mana2 projek yang dilaknat… ini baiekkk punya. Insya Allah
p/s: Selesai membaca Cinta Sufi … Keris Nanggroe telah dicuri… Laksamana Sunan menghilang bersama Hang Tuah… nampaknya kemungkinan ada kesinambungan lagi… sabar menanti, selepas ini Rayyan Fantasi.

8 Responses to Di TUJUH – Satu Permulaan untuk KLIMAKS !

  1. ??si lampu neon?? says:

    ape plak masalah budak ni weh! haha tak paham aku..momom tu ape? pukul tujuh waktu makan ke? waktu menetek ke ape weh? suspen haha

  2. Memeng says:

    sa tau apa maksud 7 & dikaitkan dgn momom…
    chicken wing!kalau kamu tgk chicken wing btknya mcm no 7 kan?? hehehe ;P

  3. dIela says:

    aaaahhhh…xsbr nk beli cinta sufi…
    rindu kat sunan..but..pls do tell RAM tuk tmatkan citer tu coz klu xda pghujung mnsia akn mulai bosan dgnnya..just xmo bjauh hati dgn sunan

  4. vidadarisakura says:

    comel ih.
    hee

  5. BuDakHutaN says:

    Neorul Aina~ momom tu makan lah che nurul , hehehe, menetek=menenen…hahaha… tujuh? hehehe…tungggu

    memeng~nah…macam ko yang mau makan ciken wing ni tau… ahaks, bukan eh…

  6. BuDakHutaN says:

    Diela~ Cerita tu mungkin ada twistnya, bukan lagi berkisar Sunan, tetapi isu berlainan, dan Sunan muncul secara cameo … hehehe

    Vidadari~macam pakcik nya… hahaha

  7. wanes says:

    tahniah, blog ni semakin hari semakin meningkat..

  8. BuDakHutaN says:

    Wanes~ Wah… konsikou tompinai…sama2 bah kita ni… kasi maju Sabahan Blogger ~_^

Tinggalkan Komen Kepada BuDakHutaN Batalkan

Tentang Aku?

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga ‘goblok’, tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok. Terima kasih kerana sudi membaca. Berminat untuk berkenalan / beriklan boleh ke facebook atau email

error: Content is protected !!