PANTAS MERENTAS? CANTAS? KEBAS? LIBAS?

Ah…begitu pantas masa berlalu. Hampir ke penghujung bulan Februari di tahun 2013 ini.

Dicemburui masa yang terus berdetik, tidak berulang, tapi banyak yang terbuang pada waktu yang tetap ruang, … perlu waktu senggang pada waktu terluang, pelik… waktu itulah masa seolah hilang, rasa kurang.

Peluang datang seperti dirancang dan tidak terancang, kadang buat pinggang tak pernah lenang, buat mata jaga malam siang, tidur kejap di ranjang, tapi mimpi tak sempat datang, ayam berkokok bunyi penggera berselang.

Masuk kandang, macam bayang-bayang, lihat orang bukan binatang, tapi ada persis gagak dan merak, tidak kurang macam seladang, oh…mungkin punya sayap mampu terbang, jeling-jeling atas bawah pandang-pandang, tutur bicara lagak gampang, mungkin hierarkinya lebih tinggi dari orang, mungkin nun dari kayangan, tidak boleh bicara baik dengan orang, anggapnya yang lain hanya orang-orang… tidak lebih tidak kurang, kerana mereka tidak mahu tercalit hanyir longkang? biarkan… ada waktu terbongkang, mata terbuntang… Tuhan yang akan menentukan tara-timbang.

Tak marah, terkilan pun bukan…

Nota Kaki:

Balik macam dulu-dulu, tidak perlu pilih bulu…

 

Tinggalkan Komen

Tentang Aku?

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga ‘goblok’, tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok. Terima kasih kerana sudi membaca. Berminat untuk berkenalan / beriklan boleh ke facebook atau email

error: Content is protected !!