Hari Bumi SeduNia

HARI BUMI

Hari Bumi disambut kebanyakan negara pada 22 April. Ada yang memulakan sambutan bermula dari 16 hb sehingga 22 hb April. Objektif hari Bumi , adalah untuk memberikan kesedaran sejagat terhadap kepentingan kita untuk menjaga , memelihara dan memulihara satu-satunya khazanah kita yang paling berharga – iaitu BUMI.
Bumi ibarat sebuah rumah yang menjadi tempat untuk kita berlindung dan menjalani kehidupan seharian. Isu yang sering dicanangkan pada masa kini ialah PEMANASAN GLOBAL. Adalah menjadi tanggungjawab dan kewajipan kita ‘MANUSIA’ untuk memastikan BUMI kita ini terhindar dari sebarang BENCANA yang diakibatkan oleh kita sendiri. Pencemaran demi pencemaran yang berlaku bermula dari kita sendiri. Masih belum terlambat untuk bertindak . Tindakan itu bukan sahaja hanya untuk KITA tetapi untuk GENERASI seterusnya.

SELAMAT HARI BUMI…


jangan lupa untuk menonton An InconVenieNt Truth yang akan disiarkan di ASTRO , Saluran 411 – HBO. Anjak kan pemikiran kita untuk lebih kritis dan serius tentang isu alam sekitar.

ahakz, serius plak aku dalam post kali ni. Mustilah bah kan , pesanan Sosial neh…
Jangan lupa tau…

Tinggalkan Komen

Tentang Aku?

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga ‘goblok’, tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok. Terima kasih kerana sudi membaca. Berminat untuk berkenalan / beriklan boleh ke facebook atau email

error: Content is protected !!