Kita ORANG

KIta OraNG

Kadang – kadang ORANG tak mau fikir tentang ORANG lain. Ada yang diperlekeh dan tidak dihiraukan. Walau hanya berbeza ‘kelas’ atau ‘peringkat’ membuatkan yang di atas memandang sebelah mata yang di bawah. Perkara asas yang perlu untuk dihormati ialah dengan menghormati.
Uiseh , berfalsafah pula aku di hari minggu yang berbahagia neh… hehehe. Yup , tak pi memana pun. Sebenarnya lepak kat rumah lagi best. Kalau lapar , bleh makan / masak sendiri . Kalau rasa ngantuk bleh tido. Kalau rasa nak ‘cicis’ atau ‘O o’ , ada tandas. Pepaham jak lah kan, kalu jalan jak pi memana , mo makan , mo pi tandas pun mo membayar sudah.
huhuhu… Aku letak gambar pakcik yang kalau korang (urang KK) slalu jejalan kat KK neh , musti pernah ternampak uncle neh. Bukannya nak caci atau kutuk dia , tapi nak bagi tau kat semua kengkawan , walaupun ORANG sering mengatakan dia kurang siuman , tetapi dia tetap ORANG dan perlu dilayan macam ORANG. Kalau ternampak ada orang nak aniaya dia ataupun ‘kengkawan’ macam dia… bantu dan tolonglah dia… dia pun ORANG.

orait… itu dia , pesanan khidmat masyarakat ntuk bulan neh..hehehe

Tinggalkan Komen

Tentang Aku?

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga ‘goblok’, tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok. Terima kasih kerana sudi membaca. Berminat untuk berkenalan / beriklan boleh ke facebook atau email

error: Content is protected !!