Aku Anjing ? Atau Kau Anjing ?

Bila berbicara tentang perikemanusiaan, ramai yang berkobar-kobar melaungkan bara kemarahan, benci dan mengeji. Para penzalim dikutuk, dihambat dengan sumpah seranah. Kalau masing-masing punya kuasa seperti ibu si Tanggang, maka separuh dari populasi dunia atau lebih dari itu akan menjadi monumen batu yang hanya tinggal sejarah. Eh, itu hanya retorik…

Hakikatnya, tidak ada antara kita yang sempurna. Bagaimana dengan –

Cinta Kepada Haiwan ?
Cinta Kepada Alam ?

Cinta Kepada Tuhan ?

Ini kempen CINTA ?
ya, sebelum terlewat… masih belum terlambat.
p/s : Melihat rentetan kisah Arwah Din Beramboi – Mior Ahmad Fuad Mior Badri di Cerita Artis Malaysia, terkedu dan kecewa bila mengetahui, rumah arwah dimasuki pencuri, selang beberapa hari selepas beliau meninggal dunia… aku kehilangan kata-kata….. manusia…

11 Responses to Aku Anjing ? Atau Kau Anjing ?

  1. Kniedaz says:

    Perlu ada cinta dalam setiap diri manusia…

  2. diela says:

    mnusia..lbh pntgkan diri sndri drp org len..mhukan kjyaan sndri n sggup wat apa jer tuk pnuhi tuntutan hidup ni…

  3. Laurah Misaha says:

    the title is too rude for that cute puppies. anyway.. as always, great pictures, bro!!

  4. Cath J says:

    kejammmmmnya.. sudah lah org 'pergi'… di rompak pula… ishhhhhh…. ishhh…. isshhhhh….

  5. BuDakHutaN says:

    Kniedaz~ Yup, terlalu banyak amarah, sengketa dan dendam…dunia porak peranda…

    Diela~pahit tetapi benar… ada yang sanggup guna jalan pintas dan tidak bermoral

  6. BuDakHutaN says:

    Laurah~ Eh, tajuk tu tak bermaksud menyinggung sesiapa termasuk anjng yang comel itu … ~_^

    Cath J~ ya bah… What goes around comes around… karma… kena juga balasan tu urang nanti

  7. HoneyBUZZin says:

    Manusia semakin zalim……

  8. cicak says:

    kesian oh tu papi2 🙁

  9. BuDakHutaN says:

    Honeybuzz~Entah kemana hilangnya budi pekerti

    Cicak~kalau dijaga dengan elok… tidak mengapa, tapi kalau kena seksa2 tak dijaga makan minum…isk3…

  10. ??si lampu neon?? says:

    ish..jahat gile pencuri tak berhemah! takde tali perut jantung hati limpa!

    hurm..anjing tu comel..kan best kalau aku boleh bela anjing dan gomol cium dgn beliau..

  11. BuDakHutaN says:

    Neorul Aina~ Pencuri tu harus menerima hukuman setimpal…

    pegang anjing bukan tak boleh, cuma jgn lupa nak bersuci lepas tu… orang selalu gelabah, bila dah terpegang anjing, seolah2 anjing tu binatang yang terlalu jijik dan tak ada perasaan… huhuhu…

Tinggalkan Komen Kepada HoneyBUZZin Batalkan

Tentang Aku?

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga ‘goblok’, tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok. Terima kasih kerana sudi membaca. Berminat untuk berkenalan / beriklan boleh ke facebook atau email

error: Content is protected !!