Jual Diri Untuk Berjaya ? Berapa Kau Harga?

Gempar! bila seorang remaja lelaki menjaja dirinya di ruang-ruang siber dan media elektronik. Pelbagai aksi dan video mulai disebarkan secara berleluasa. Aksi-aksi dan adegan melampau itu dikatakan amat tidak senonoh. Heboh bila Video 3gp skandal terbaru 2010 itu bertukar dari handphone ke telefon bimbit yang lain melalui bluetooth si gigi biru…Budak-budak sekolah dan anak-anak kecil mula cuba meniru aksi dan gaya dari mereka-mereka di dalam klip berkenaan…! 
ok..ok! betul-betul teknik SEO yang agak melampau dengan menggunakan keyword aka katakunci yang popular di kalangan warga Malaysia…pelik tapi benar, dan agak unik. Dan bukan itu cerita aku…
JUAL DIRI ? atau PROMOSI DIRI
Satu elemen yang penting untuk mereka yang mahu bertapak di alam siber ni. Tak kira lah secara baik ataupun sebaliknya. Bukan setakat jual diri, tetapi jual kemahiran+bisnes+produk …. 
Berapa orang di dunia yang berjaya melalui promosi diri? melalui laman sesawang seperti Myspace dan You Tube… opss, bukan setakat menyanyi jak tau, tapi juga dalam bidang2 lain, contohnya macam Irfan Khairi, dan terkini Ammar Zahar, usahawan muda melalui internet…
Kena cara boleh untung, tak kena cara boleh kena kutuk dan seranah…hahaha. Sendiri mau ingat ler…
p/s- Apa aku cerita sebenarnya ni? hahaha…. bingung eh…

10 Responses to Jual Diri Untuk Berjaya ? Berapa Kau Harga?

  1. Cath J says:

    hahahha…. sudah panjang2 cerita… sendiri bingung…. adehhhhhh….

    but good 1…. tapi I never heard about the story yg you mentioned tu… sapa tu ah?? ~.@

  2. Kniedaz says:

    menjual diri secara positif ok aja ^_^

  3. Nadine Zuharra says:

    wah,budakhutan ke yg posing kat atas tuh.. promosi utk ape ni?cari jodoh ke..? 😀
    nadine br refresh blog balik..huhu,tgh cari mood

  4. ??si lampu neon?? says:

    ko rase kalau ko timbang kati aku ni…bape kilo ringgit harga aku weh? hahahaha…gamba ko cam ko tu kluang man je..tak terserempak ngan spenderman ke?

    anyway…kalau ikut jalan yang betul, hati ikhlas, niat baik…rezeki mudah masuk kan? tak payah jual diri aahhh

  5. wanes says:

    bagus entri2 dlm blog ni, wanes senang sekali utk bagi award "Beautiful Blogger" utk budah hutan. sudilah kiranya menerima award dri wanes. 😀

  6. BuDakHutaN says:

    Cath J~eh, cerita tu hanya rekaan BH semata2, tapi rasanya cam ada gak berlaku sebenarnya, tapi mungkin bukan di Malaysia… harap2 lah

    Kniedaz~yup, cara baik always win…cam dalam cerita wimpy kids…hahaha… Cheese Touch!

  7. BuDakHutaN says:

    Nadine Zuhara~wah…lama tak dengar khabar ~_^ macam mau cari jodoh jak plak kan..hahaha, sebenarnya idea tengah kering,so tu gambar yg terjumpa dlm pc…upload jakla.. ahaks..

  8. BuDakHutaN says:

    LampuNeon~ades, cam kluangman ker? hahaha… orait bah, kalu timbang kati, rasanya berat ko ni boleh membawa ke syurga… maklumlah, dalam hati ada taman… hahaha… betul beb, nawaitu kena terbaiek… ikhlas tapi jangan jauh… ~_^

    Wanes~Konsikou gia tompinai… ~_^

  9. lizz says:

    if jual diri dengan cara yg betul, tak kisah.hehehe

  10. BuDakHutaN says:

    Lizz~yup, betul3x … nak jadi yang terbaiek, tak lama lagi..hahaha

Tinggalkan Komen Kepada ??si lampu neon?? Batalkan

Tentang Aku?

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga ‘goblok’, tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok. Terima kasih kerana sudi membaca. Berminat untuk berkenalan / beriklan boleh ke facebook atau email

error: Content is protected !!