INCEPTION

inception-budakhutan

Kenangan bersamamu kasih seumpama mimpi dalam mimpi . Terasa engkau menemaniku saban hari. Pabila ku pejamkan mata, akan terasa hangatnya asmara. Walaupun sekian lama telah terpada cinta kita…. Kenangan bersamamu kasih, membakar gedung fikiranku kini. Terasa hidupku ini… umpama mimpi dalam mimpi! ….

Woah! lagu Damasutra lah plak…Oraits! lagu tu tiada kena mengena dengan movie InceptioN yang baru keluar panggung tu (eh… bukan punggung lah!…PANGGUNG). Cuma ada kaitan bab mimpi tu. Siapa yang dah tengok dan memang peminat kategori filem camni, yang guna otak ntuk berfikir bukannya seperti wayang peluk + cium + jiwangtakjadi + tayang body ( alaa… Twilight:Eclipse…. kecewa aku tinguk...)…sudah pasti amat-amat berpuas hati.

Teori dan konsep paradoks mimpi serta fiksyen membuatkan sepanjang wayang ni ditayangkan aku teruja. Benar – benar mempengaruhi aku. Mengawal mimpi dan menjadi arkitek dalam mimpi sendiri, mewujudkan dunia fantasi dalam mimpi dan berkongsi mimpi… wow! adakah itu mustahil?… pelbagai formula tersembul keluar dalam benak fikiran. Boleh atau tidak? Cari kertas kosong dan buat kiraan fizik + ilmu hisab (eh bukan hisap la…matematik daaa) + kimia … erm…

Kalau aku taip ringkasan cerita tu, sure berlambak lagi ada kat tenet ni. Apa yang boleh aku luahkan selepas meninguk wayang ni… best! aku mau tinguk lagi… Part ending? membuatkan penonton akan membuat teori chaos / kesan rama-rama (butterfly effect) masing-masing. Apakah sebenarnya yang berlaku?  … Tuan pengarah Christopher Nolan… tabik!

bukan hanya sekadar mimpi… selesaikan..

pasti kembali~

5 Responses to INCEPTION

  1. lizz says:

    my fren cakap die tgk muvie ni,die jadi gile.wakaka!giler sbb best sgt n pening.hahahaha!

  2. sheda says:

    huahuahua…sy juge giler memikirkn ending cerita ini…

  3. yati says:

    citer yg terbaek lepas filem shutter island..mcm mo tgk lagi….

    • budakhutaN says:

      Tengok kali ke 2 bleh dah tangkap kesudahan atau kesinambungan cerita… tapi walau apa pun, harap2 lah ada sambungan cerita..hehehe

Tinggalkan Komen Kepada yati Batalkan

Tentang Aku?

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga ‘goblok’, tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok. Terima kasih kerana sudi membaca. Berminat untuk berkenalan / beriklan boleh ke facebook atau email

error: Content is protected !!