Aiso no harapan ?

budakhutan-meow-copyMencari diri ?

aiso no harapan di… ? Tiada sudah harapan? Nah… ungkapan yang selalu didengar dan dicakap dalam situasi yang memang sukar untuk dipastikan tahap keberkesanan, kesuksesan, keberjayaan, ke-jadi-an dan keberhasilannya tentang sesuatu . Eh… aku bukan mau bercerita tentang jam omega si anu dan DNAnya. Hilang atau sudah dijumpai, mahu atau tidak berkongsi… terpulang. Buat silap kasi akun, tidak silap pun kasi akun tidak silap… senang nopo tu…tia perlu melenting…aiseh… terkomen jua tentang tu….

Ok! semakin rasa hilang dan tertinggal juga tersimpang dari laluan asal. Aku kehilangan diri sendiri dalam mencari momentum dan rentak untuk lari dari stereotaip sementelahan kini dalam dunia yang berbeza. Lakaran dan contengan di atas kertas pelan kehidupan, seolah terpadam dan terperonyok dek rutin di luar kawalan. Kata kunci – kawalan. Mujur sedar sebelum dirodok dan dihambat sesal. Benar… perlu wajib terus berdiri , berjalan , berkayuh , berdayung dan juga mungkin harus terbang… agar apa diimpi menjadi realiti (eh.. macam Akademi Fantasia plak..sekarang musim 9 kan?)… kito bako jer!

budakhutan-terbang-copy

Mencari diri yang hilang dalam terang? memang tak perlukan lampu suluh, tapi pelita hidup agar kembara dalam kehidupan ini tidaklah selalu tersesat arah dan tujunya. Bukan apresiasi dan julangan dari khalayak dituntut, tapi penghormatan atas diri sendiri kerana terus usaha tanpa terbantut. Bak kata tuan penceramah kursus tempoh hari, kita tahu, mereka tidak tahu… Oh ya! kiraan itu bermula pantas dan ini bukan serangan tuntas. Bukan juga belitan paradoks merentas masa yang mencipta dimensi masa berlainan di ruang masa selari….

budakhutan-sungai-copy

Mengalir dan terus mengalir… semoga limpahan kurnia rezeki dan keberkatan sentiasa mengiringi. Memang betullah kita kena menguasai kehidupan seperti seorang grandmaster catur yang punya visi sejauh mungkin 7 ke 10 langkah ke hadapan dengan pelbagai variasi gerakan untuk mencari checkmate atau mengelak dari checkmate… Isk, terlalu berat atau berselirat pintalan ayat? atau terlalu sarat dengan subjek dan predikat? …

kesimpulan… masa sudah time itu waktu… bertindak!

p/s: ada lagi bencana mendatang? hidu kah?…

Tinggalkan Komen

Tentang Aku?

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga ‘goblok’, tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok. Terima kasih kerana sudi membaca. Berminat untuk berkenalan / beriklan boleh ke facebook atau email

error: Content is protected !!