Kehidupan


Hidup bermula dengan misteri… Ya, kita tahu proses kejadian secara saintifik. Persenyawaan. Hakikatnya ia tetap suatu keajaiban dan kebesaran Yang Maha Pencipta. Roh dan jasad bersatu, mengharungi kehidupan menurut qadha qadar loh mahfuz. Kehidupan… kadangkala sukar dimengertikan. ” Mahu hidup ? beban harus dipikul… hidup bukan aiskrim yang sentiasa manis“.

nota:

Orang kata dunia ‘blog’ semakin pupus kerana si mukabuku (facebook) dan si burung (twitter). FB selalu dijengah dan ‘status’ sentiasa dikemaskini. Aku terjangkit (macam penyakit la plak!). Harus membangkitkan ghairah itu semula! Timbul idea untuk buat perkara yang sama, ‘update status’ di blog dengan kaedah wallpaper dan ayat-ayat cinta… eh… Bah! Nokorikot lumunduk … (maksud= mencapai / sampai ke puncak / klimaks).

untuk simpan (save) kertas dinding (wallpaper) seperti di atas… ini ‘link’ nya

KERTAS DINDING-KEHIDUPAN-feb1

 oh ya, wallpaper percuma… tak ada bayaran dikenakan.

Tinggalkan Komen

Tentang Aku?

Aku adalah seorang orang. Seorang lelaki dan itu adalah muktamad. Ini adalah sebuah blog yang bukan macam blog? bukan juga ‘goblok’, tetapi kongsi selok-belok agar jadi insan elok. Terima kasih kerana sudi membaca. Berminat untuk berkenalan / beriklan boleh ke facebook atau email

error: Content is protected !!